Güneydoğu Turu






Güzel ülkemizin,tarih kokan,eski medeniyetlerin,dinlerin merkezi olan güneydoğu illerini gezmeye çıktım da geldim bile.Adana,Antakya,Gaziantep,Şanlıurfa,Diyarbakır,Kayseri,Malatya,Mardin,Elazığ,Adıyaman,
Kahramanmaraş,Nevşehir.Görüldüğü üzere bir çok yere uğradık,evet bazılarının güneydoğuyla hiç ilgisi yok ama tur oralarada götürdü.Bu sebeple oraları da görmüş olduk.

Heryer birbirinden güzeldi,bu tür gezileri sevenler için tavsiye ederim.Benim vurulduğum ve tekrar görmek istediğim yerler ; Mardin,Halfeti,Hasankeyf ve Antakya.

Mardin için "gecesi gerdanlık,gündüzü seyranlık" demişler,ne de iyi etmişler.Mardin'i gecenin ışıklarında,yıldızların altında izlemek var.Taş binalar,camiler ışığında etkisiyle muhteşem gözüküyorlar.

Halfeti ve Hasankeyf aynı kaderi paylaşan kader arkadaşları.İkisininde manzarasını, yüreğiniz burkularak ama doyamayarak izliyorsunuz.Halfeti'de tekne turu yaptık,enfes manzarası var.Hasankeyf'te gün batımını yakaladık.Tuz gölü,Nemrut Dağı ve Hasankeyf ,üçünde de güneşin batışını izleme lüksüne sahip oldum.Hepsinde ayrı güzel.Daha bilmediğim,görmediğim ne enfes gün batımları vardır.Ama gördüklerim de en iyilerdendi,buna eminim.

0 yorum:

Yorum Gönder