Kartal ve 40 yaş



Çok güzel bir şarkı vardır,hayat kırkında başlar...Belki gerçekten öyledir,belki de insanların yaşlanma sendromunu kolay atlatmak için kendilerini kandırma taktiğidir.Ama artık kendine bakan,sağlığına dikkat eden insanlar için yaşlanma daha geç yaşlarda başlıyor.Artık herkes genç.Eskiden insanlar 40 yaşına gelince benden geçti artık derlerdi ama şimdilerde 60 yaşında bile bir şeyler öğreniyorlar,hayata asılıyorlar.O zaman hayat kırkında başlar, en azından ikinci perdesini açar diyebiliriz sanırım.
Perde sadece insanlar için değil kartlallar içinde ikinci defa açılıyormuş.Ama onların ki maalesef biraz daha acılı oluyor.Çektikleri acılarla bir sonraki 30 yılı garantilediklerini düşünürsek insanlardan daha iyi durumdalar.


Kartal,kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır.70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır.ancak bu yaşa ulaşmak için,40 yaşındayken çok ciddi ve zor bir karar vermek zorundadır.


Kartalın yaşı 40`a vardığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. gagası uzar ve göğsüne doğru kıvrılır. kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. artık kartalın uçması iyice

zorlaşmıştır.dolayısıyla kartal burada iki seçimden birini yapmak zorundadır:

- ya ölümü seçecektir,

- ya da,yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir.

bu yeniden doğuş süreci 5 ay kadar sürecektir. bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde, yuvasında kalır. bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. en sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.

Haç

Gelen bir maile göre haç işaretinin anlamı.
Not:Doğruluğu konusunda emin değilim.

Bildiginiz gibi Hz. Meryem Allah tarafından bi meleği görevlendirmiş ve Hz. Meryem hamile kalmıştır.Ama Allah (cc) Hz. Meryeme karnındaki çocuk hakkında hiçkimseye bi açıklama yapmamasını şüphesiz Allah ın herşeyini düşündüğünü ve bildiğini melek aracılığıyla söylemiştir.Hz. Meryem birsürü saldırılara maruz kalmıştır hatta ona kötü kadın diyenler zina yaptın diyenler nerdeyse halkın bütününü kapsamıştır ama o hiç konuşmamıştır yaratıcının verdiği emire sadır kalmıştır.Derken çoçuk doğar Hz. Meryem küçücük yavrusunu kucağına alır ve kalabalığının ortasından yürümeye başlar.Tüm halk ordadır ve Hz. Meryeme saldırılar yaparlar taş atarlar kötü kadın diye bağırırlar ama o asla konuşmaz kalabalığının tam ortasında önü kesilir karşısındakiler ileri gelen bütün din adamlarıdır Hz Meryemin geçmesine izin vermezler ve Hz Meryem konuşması yasak oldugu için işaretlerle bişey anlatmaya çalışır ve şu hareketleri yapar.İlk önce sağ elini sol omzuna götürür daha sonra sağ omzuna götürür daha sonra karnına ve en sonrada alnına götürür.Yani elini sol omzuna götürdüğünde (solumdaki melekler)daha sonra sağ omzuna götürür elini (ve sağımdaki melekler şahidim olsunki) daha sonra karnına götürür elini (bu kucağımdaki çocuk) ve en sona elini alnına götürür (Allahın bana verdiği alın yazımdır)…


Yani haç işareti şuradan çıkmıştır: SOLUMDAKİ VE SAĞIMDAKİ MELEKLER ŞAHİDİM OLSUNKİ BU KUCAĞIMDAKİ ÇOCUK ALLAHIN BANA VERDİĞİ ALIN YAZIMDIR..

e-alışveriş

İnternetten alışverişe çok fena alıştım sayın okurlar.Eminim çoktan biliyorsunuzdur ama benim gibi haberi olmayanlar olabilir. Alışveriş yaptığım 2 site var.

http://tr.strawberrynet.com/main.aspx?region=TR  buradan daha önce şampuan aldım ve sorunsuz bir şekilde geldi.Türkiye'den uygun fiyatlara satıyorlar ve genelde kargo parası almıyorlar.

http://www.cheapsmells.com/  bu siteden daha yeni haberim oldu.Ürün çeşitliliği az ama aradığınız ürün burada varsa baya ucuza alabiliyorsunuz.Strawberryden daha uygun fiyatları.Fakat burası kargo parası alıyor ama onunla bile daha ucuza geliyor.Bazı siparişler 2-3 haftada geliyormuş ama benimkiler 1 haftayı bulmadı bile.Aklınızda bulunsun.

Deneme Ürünler

Promosyon ürün sever misiniz? Ben bayılırım.İlk çıkan ürünler bana gelsin,yorum yapayım,bayılırım böyle şeylere.Şimdi bu tür örnekler gönderen iki site adresi veriyorum sizlere.

http://www.denedimbiliyorum.com/ 
http://www.fikrimuhim.com/

Fikri mühime üyeyim,bir sürü ürün geldi,iyi kötü yorumlar yaptım hepsine.Bugün de denedimbiliyorumdan haberim oldu,hemen ona da üye oldum.Bekliyorum ürünlerimi.Bedava ürünleri seviyorum ben :))